tirsdag 11. desember 2012

Lei av dårliga oppskrifter


I dette innlegg skal jeg utagere noe så banalt som frustrasjon over dårlige oppskrifter. Hvorfor deler man oppskrifter hvor man virker å ha som forventing at leseren allerede kan lage produktet? Hva jeg mener er at hvis jeg vet hvordan man lager kandiserte epler, da ville jeg ikke ha søkt opp en oppskrift hvor det blir beskrevet hvordan man lager kandiserte epler. Det er så mange oppskrifter som beskriver bakeprosessen som at ting er helt selvfølgelige. For eksempel: Kok massen til den blir hard ved en kuleprøve.
Det finnes ingen temperaturangivelse, ingen tidsangivelse og ingen veiledning for hva som skal gjøres hvis massen ikke blir hard, eller hvis den blir for hard. Det gir et inntrykk av at ”Denne oppskriften er så enkel å grei at jag ikke trenger å tenke når jeg bruker den, men du er en inkompetent liten jentunge som ikke engang forstår deg på å smelte sukker.” Tullete oppskrifter!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar